Hovedmeny


Designed by:
Coppermine themes Joomla Templates
Reseller hosting services
Oslo Open 2003 PDF
 

OSLO OPEN MC SHOW 2003 / MOTORSYKELENS DAG

TILBAKEBLIKK - Oslo Open MC Show 2003

I 2003 var det sjette gang vi arrangerte Oslo Open. Det som begynte som en idé rundt et leirbål midt inne i "skauen", har vist seg å ha livets rett som et av de største motorsykkel arrangement i Norge. Det var nettopp slike spørsmål vi stilte oss den gangen inne i skogen. Det må jo være mulig å lage et motorsykkel arrangement som samler alle de forskjellige motorsyklistene i Oslo, hvor alle vil komme for å se og bli sett, en møteplass for de forskjellige "menigheter" og ideologier, hvor tonen kan være åpen og avvæpnende, og som samtidig kan være et "showrom" for skuelystene. Vi håpet at motorsykkel-entusiaster og mc-brukerere, gjerne fra alle kanter av landet, kunne treffe hverandre i sitt rette element og samtidig få seg en fin tur i vår været. Bare i Oslo finnes det over 12000 registrerte motorsykler. Målet må være å få disse ut på gaten, ha en dag sammen. Vi skal ikke ta mål av oss til å samle alle disse, men besøkstallet øker år etter år, alle motorsyklister trives under vårt flagg. Oslo Open skal være av og for motorsyklister. Fjorårets rigging ble en spesiell dag, med et snøvær som lignet en god norsk midtvinter dro en optimistisk gjeng opp på Bjerke travbane for å rigge. Det dukket også opp en del ikke fullt så optimistiske forhandlere utover dagen. Det mest hørte spørsmålet eller utsagnet var vel dette; Er dette noe vits da? Det snør jo på tvers. Oslo Opens rigge-gjeng var mer optimistiske og sa at dette var vel ikke noe problem for i morgen blir det fint vær. Jeg tror de færreste av dem trodde på det, men er man arrangør så må man være optimistisk. Vi har jo vært velsignet med godt vær i alle år, så hvorfor skulle årets arrangement bli annerledes.Plakat

Søndagen opprant med oppholdsvær, og ikke det helt store rushet ved våre porter, men det tok seg opp i takt med været og i løpet av dagen skulle en ikke ha trodd at dagen før gikk man rundt i mange centimeter med snø. Det eneste sporet av snøen ble etter hvert en litt gjørmete Bjerkebane, men det satte ikke en stopper for oppmøtet eller humøret på folk flest. Tross vær ble Oslo Open 2003 et vellykket arrangement.

Nytt av året var et stuntshow med Crossover. Disse gutta er utøvere i en sport kalt FMX. FMX er en forkortelse for Freestyle Motocross. Og når Norges dyktigste utøvere satte igang, skjønner man ordet Freestyle. Her hoppes og sveves det med og uten kontakt med motorsykkelen. Hva disse gutta kan gjøre med en MC er vel mer enn de fleste av oss kan forestille seg. Ailo Gaup, som idag er verdensmester, Øystein Kjørstad, André Villa og Lars Ole "Granbar" Granhaug viste oss "Bikere" en seriøs lekse i hvordan å håndtere en MC.

Vi fikk også en forsmak på Langbane NM, som ble arrangert på Bjerkebanen kun fjorten dager etter Oslo Open. Kjørere som Kenneth Borgenhaugen, Svein Gjeitsund, Miklos Nemeth og Bjørn G. Hansen viste oss hva Norgeseliten kan utføre på grusbane i nærmere 200 km/t på metanoldrevet kjøretøy. Vi fikk også et gjensyn med endel seniorer fra dette miljøet. Kjørere som Arne Refstad, Kåre Heia og Knut "Pølsemakeren" Olsen, samt Hagalaz MCs egen speedway kjører - Odd Arne "Putte" Erikstad, beviste at man behøver ikke å være ung og rask til beins for å kjøre fort på motorsykkel og more seg på grusen.

Det ble også arrangert Oslo Open Trial Cup, et stevne hvor noen av de beste kjørerene i Norden var invitert. Stevnet ble arrangert på "kunstig" bane under Oslo Open. Denne litt uformelle cupen ble vunnet av Jonas Riedel med Benny Arturson på andre plass, beste nordmann ble Ole André Svendsen på tredje. Disse gutta, samt Steffan Riedel ga oss et innblikk i balansekunsten og ferdigheten som trengs når man skal bevege seg over kabeltromler, biler, containere og andre ufremkommelige hindre. Innimellom alle disse spennende tilbudene kunne vi kjøpe en pølse, treffe gamle kjente, treffe ukjente, noen har kanskje fått barn, andre har fått seg ny sykkel, kanskje har du en gammel sykkel som kan selges på Brukttorget, her får du mulighet til en gratis "live" annonse. Det er mange bortom Brukttorget og faktisk er det blitt omsatt flere motorsykler under Oslo Open. Det var også mulighet for å lytte til "live" musikk fra Jetsurfers. Et solid Blues & Rock band fra Oslo, som også har gjestet oss tidligere.

Premieringen er ett av høydepunktene, om ikke det største. Det var høy klasse på vinnerne og juryen hadde en stri tørn med å plukke ut de syklene som skulle premieres. Alle typer sykler blir vurdert av juryen som i en mannsalder har diskutert motorsykkel, kjørt motorsykkel, og bygget motorsykler. Herrene i MER (motorsykkelestetisk råd) har høye krav, ikke minst til seg selv. En kan vel kanskje si det slik: Å komme gjennom det nåløyet betyr mange timer i garasjen, eller et veloverveid kjøp av en som har hatt den stående urørt i kjelleren siden sykkelens glansdager. Det er ingen grunn til å vente, ta ut sykkelen og vis den fram, sett av denne dagen, det er bedre enn 17. mai for oss mc-folk! Blandt årets premierte sykler fant man flere Harley Custom-bygg, en klassisk Harley Chopper, en flott MV Augusta, to flotte klassikere - en Indian Super Scout og en Kawa 900, og to tøffe sykler som representerte hver sin tidsalder, en Triton Cafe Racer og en Honda Street Fighter. Samtidig skal jo også publikum plukke ut Peoples Choice. Det er viktig at alle stemmer, og la det gå litt prestisje i det! Stem på en venn, eller se om du har samme smak som de andre og stem på den du liker best. Årets Peoples Choice gikk ikke til en ordentlig MC, men til en meget artig liten batteridrevet mini motorsykkel, kalt Mini "M" - bygget av Eirik Johanssen.

Det ble også premiert to motorsykler med masse hester på bakhjulet. Årets Oslo Open Dyno Shoot Out ble vunnet av en GSX 1300 R - Hayabusa, med hele 150 Hk på bakhjulet. I støtstang klassen vant en Harley med 87 Hk på bakhjulet. Vi sender en stor takk til gutta fra Holy Riders som sto for avviklingen av denne "Heste"-testen med sin Dyno benk.

Det var mye flott å se på tross litt gjørmete bane. Det er en svært lang tur rundt banen for å se på alle syklene, men det kan anbefales, kanskje treffer du noen kjente underveis. I alle fall får du gått deg en tur på tusen meter.

Årets pengegave gikk til Likevel MC. De jobber for at trafikkskadde motorsyklister skal ha en mulighet til å komme ut i trafikken igjen, med bla. en spesialtilpasset trike for kjøretimer og oppkjøring. Gaven var øremerket innkjøp av ny trike. Lykke til!

Jeg vil også benytte anledningen til å beklage for elendig matservering under fjorårets Oslo Open. Vi har ikke vært heldige med matleverandørene her under Oslo Open. Vi hadde håpet at når ISS overtok for Statens kantiner i 2003 at dette ville bedre seg. Vi stilte t.o.m. med frivillige som skulle hjelpe til for å få unna køene, men hjalp det? Nei, mange klaget på dårlig, kald og dyr mat og vi beklager så mye for dette. Bjerke travbane har satt ut all matservering på Bjerke til et firma, ISS og vi må benytte dem. Vi får bare håpe det blir bedre i år. Vi har i hvert fall sagt til dem hva vi mener om saken.

Alt i alt så var "Oslo Open MC Show / Motorsykelens dag 2003" et svært vellykket arrangement. Mange hyggelige mennesker som hygget seg i et vær som bare ble bedre og bedre, og fikk vist frem motorsykkel-hobbyen som den positive interessen det er.

Folket som hjelper til frivillig, er selve ryggraden i vårt arrangement. Hjertelig takk til dere som hjelper oss å arrangere et slikt arrangement! Samtidig ønsker vi å takke dere som gjør dette mulig ved å delta. Det å arrangere Oslo Open gir glede, spenning, og ikke minst erfaring i organisering. Her følges planene opp fra idé til resultat. Drivkraften er den positive responsen. Dette er samtidig også forpliktende. Folk forventer et nytt Oslo Open på begynnelsen av sesongen hvert år.

VI SES DEN 23. MAI 2004!

Tekst: Aslak Tronrud.

 
adultbliss.net