Hovedmeny


Designed by:
Coppermine themes Joomla Templates
Reseller hosting services
Oslo Open 1999 PDF
 

Det er tidlig morgen lørdag 8.mai været er helt topp til alles tilfredstillelse. Historiens andre Oslo Open står i start gropa og vi er omgitt av hestelukt og knegging. Bjerke travbane som motorsykkel arena, er igjen i rampelyset. Forberedelsene er ferdige og alle i medlemmene i Company mc, Hagalaz mc og 25 frivillige er klare til å ta imot motorsykler av alle slag på Bjerkebanen denne dagen.


Oslo open ble i 1998 arrangert i det samme tidsrommet på Tryvann med fellestur til Tyrigrava der hoveddelen av arrangementet ble avviklet og trakk i underkant av 1000 motorsyklister.


Etter et vellykket Oslo Open 1998 og med masse positive tilbakemeldinger, satte vi oss ned på høsten og evaluerte Oslo Open 1998, og fant ut at dette ville vi gjøre om igjen. Company mc og Hagalaz mc ville at Oslo open mc show 99 skulle avvikles på en sentral plass i Oslo med motor historisk sus.
Målsetningen var å doble antall deltagere, så vi måtte finne ett større og mer sentralt sted. Etter en stund med hektisk brev skriving og mange hyggelige telefoner med offentlige og private institusjoner endte Oslo Open mc show 99 på Bjerke travbane. Der fikk vi all den hjelp og støtte vi trengte. Spørsmålet ble - klarer vi å fylle Bjerkebanen med mennesker og motorsykler.Plakat


Motorsyklene trillet inn og den strie våren, med forberedelser begynte å lønne seg. Stands, salgsboder, scenen var montert og lyden sjekket. Alle de orange kledde funksjonærene var klare for å ta imot de over 2000 besøkende som strømmet inn på Bjerkebanen denne dagen. Vi hadde tydeligvis greid å overbevise messedeltagere, tilskuere og alle motorsyklister som kom at dette var en dag og satse på, til og med værgudene var på vår side. Motorsyklene buldret og hvinte inn på travbanen og indre bane begynte og fylles opp. På scenen står utstyret klart for musikk. Dagens konferansier, Gard Solberg og Håvard "Gjedda"Svang hadde allerede fått vann på mølla. Handleboder var satt opp og fylt opp med alt fra sukkerspinn til helhjelmer med skyhøye priser.


På Bjerke var det lagt opp til ett rikholdig program og det var aktiviteter som alle kunne delta i. Mc rodeo, ferdighetskjøring med motorsykkel og Oslo Open dyno shoot out 99 som var et åpent mesterskap med dynobenk, hvor vi målte hvor mange hestekrefter det var i "gampen". Den som vant her kunne skryte av å ha Oslos råeste sykkel. Vinneren her ble en helt standard Suzuki GSX R "Hayabuza" med 146,8 hk på bakhjulet. Vi håper det vil komme noen flere med hjemmelagde motorsykler med futt i til neste år, se tegneserien Joe Bar Team for gode ideer. Vi vil ha flere sykler som kan dra skinnet av pølsa!


Som navnet sier skal det være show. Da vi hadde tittet litt på jernhester med blank krom, kevlar detaljer og flott lakk, hilst på gamle og nye venner, tro langbanens gladiatorer til. Dette var showets høydepunkt, her var både snitt alder og gjennomsnitts hastighet høy. Metanol lukten blandet med sand og lukten av vår gjorde flere mc veteraner våte i øyekroken, minnene kom lett. Med sandspruten meter høy i svingene og en rå akselrasjon ut på langsidene følte vi med de som lå bak og bokstavlig talt tok dritten.


Det er bare å bøye seg i støvet for disse herrer. Vi sender en stor takk til Arne "Mikke" Refstad, Knut Olsen, Leif Jørgensen, Tor Eriksen og Tom "Dulin" Leeret for deres deltagelse i Oslo Open. Langbane er som speedway, men på 1000 meters bane.


Sener på dagen kom den kommende genrasjoners motorsyklister ut på banen, ungdomene fra Torshovdalen motorsenter kom og viste oss sine ferdigheter på trailsykler, her ble det kjørt over paller, kassevogner med og uten framgaffel, kjekt og kunne hvis en skulle være så uheldig og miste fram hjulet sitt en gang. Oslo gruppa "Jetsurfers" underholdt med live musikk i små , men gode doser. På messe området var mc-folket i gang med så øyet ble vått her var det alt slags utstyr. Her var kunne man sette sin gamle mc tilsalgs eller se seg om etter en "ny" brukt sykkel. Prøvekjøring av de nye 99 modellene fra Yamaha, og Harley-Davidsen. Statens kantiner stilte med grillmat, og god drikke.


Oslo open mc show kulminerte med premieutdeling. Juryen premierte plassens ni beste sykler. Juryen bestående av medlemmer i "MER", Motorsykkel Estetisk Råd la bevist vekt på stor spredning innen mc merker, typer og årsmodeller. Her ble alt fra gamle engelske, ombygde japanske til custom Harleyer premiert. Peoples choice er en gjev pris og den ble vunnet av en Harley Davidson Heritage Softtail m/sidevogn laget av Jørn Menes, ellers så bet vi oss merke i en svinrå Ducati og noen gjengangere i fra året før ble det jo. For deg som har noe fint i garasjen møt opp og du vil kanskje ta med deg en premie hjem. Vi vet at det er mange flinke, men beskjedene kunstnere rundt om i kongeriket vårt.Alt skulle avrundes med en felles kjøretur fra Bjerke via Karl Johan til Tyrigrava. Traseen var lagt opp til at vi skulle få med oss alle, mest mulig smertefritt, men luker oppsto og det ble ikke fullt så bra som i -98, vi beklager.


Festen i Mosseveien kan vi skrive flere bøker om, men for å være kort: I kjøkkenet sto vår mat tryllekunstner Tom fra Aalbeck i Danmark, Jetsurfers og CD aktuelle Linda Kvam stod for den musikalske underholdningen på en strålende fest, det svingte så taket i Mosseveien holdt på å lette og Linda Kvam er et udiskutabelt live talent. Vi tror alle koste seg , noen kanskje med hverandre og at alle som kom til festen hadde en trivelig natt, og så får vi håpe at det ikke snør når vi skal hjem neste gang.


Til sist ønsker Oslo Open mc show å takke dere som kom, dere er med på å sende gode vibrasjoner gjennom alle oss som
arrangerer.

Tekst: Axel Olsen og Aslak Tronerud

 
adultbliss.net