Hovedmeny


Designed by:
Coppermine themes Joomla Templates
Reseller hosting services
Om Oslo Open
Oslo Open 2001 PDF
 

Nok et vellykket arrangement! Plakat

Oslo Open er helt klart et sted å treffes for alle som kjører eller er interessert i motorsykkel. Her er uten tvil spennvidden stor, både når det gjelder typer mennesker og typer motorsykler,alt fra ”mods”på Vespa, ”Rossi-kloninger” på råeste RR-sykler, ”globetrottere” på store autobaneslukere til ”anglofile”på råkule caferacere, ”tilbakelente” på kjempetøffe choppere, ”petimetere” på originale veteraner, ”grussprutere” på ørkenrallymaskiner og så mye, mye mer.

Alle hygget seg sammen i det alltid like fine været vi har hatt under alle Oslo Open arrangementene.

Unge og gamle langbanekjørere hadde som vanlig en imponerende oppvisning i hvordan man går inn i en sving i 180 km/t på grus!!! Jeg gleder meg allerede til å se, høre og ikke minst lukte dem på neste Oslo Open.

En trail oppvisning av Norgeseliten gjorde ikke dagen mindre vellykket, hvordan er det mulig å kjøre motorsykkel der ”vanlige” mennesker ikke kommer fram på beina??? Jeg blir alltid like imponert over deres ”balanseartisteri” Ellers kunne folk gå rundt å se og prøvekjøre nye modeller fra forskjellige mc-leverandører, handle utstyr, se på brukte sykler til salgs, teste ut på dynobenk hvor mange hester motorsykkelen din egentlig har, stagge sulten, slukke tørsten eller rett og slett sette seg ned og nyte god musikk fra scenen.

Etter premiering av et vidt spekter av interessante motorsykler og publikum hadde plukket ut sin favoritt (for øvrig en trehjuling med henger. Hele ekvipasjen i barnestørrelse, kjørt av barn), var det klart for finalen, den store mc-kortesjen, som også i år gikk via Karl Johansgate. Dette må da være Norges desidert største mc-kortesje?

En konklusjon må være at Oslo Open har kommet for å bli, og at alle forskjellige typer motorsykkelinteresserte kan komme sammen og ha det hyggelig i et og samme arrangement.

NMCU Oslo/Akershus, Company mc og Hagalaz mc ønsker alle velkommen til neste Oslo Open arangement. Vi sees på Bjerkebanen 2.juni 2002 .

Tekst: Herman Madsen

 
Oslo Open 2002 PDF
 

OSLO OPEN MC SHOW 2002 / MOTORSYKELENS DAG

I 2002 var det femte gang vi arrangerte Oslo Open. Det som begynte som en idé rundt et leirbål midt inne i "skauen", har vist seg å ha livets rett som et av de største motorsykkel arrangement i Norge. Det var nettopp slike spørsmål vi stilte oss den gangen inne i skogen. Det må jo være mulig å lage et motorsykkel arrangement som samler alle de forskjellige motorsyklistene i Oslo, hvor alle vil komme for å se og bli sett, en møte plas for de forskjellige "menigheter" og ideologier, hvor tonen kan være åpen, avvæpnende og et "showroom for skuelystene.Plakat

Vi håpet at motorsykkel entusiaster og mc brukeren kunne møtes, gjerne fra alle kanter av landet, og samtidig få seg en tur, å treffe hverandre i sitt rette element. Selv om mønstringen av motorsykler i 2002 var formidabel, med hele indre bane fylt med motorsykler en hel runde i to ledd (Bjerkebanen er 1000 meter rundt), og en kolonne som i følge en politirapport, strakk seg fra slottet til sentralbanestasjonen.

Oslo Open vil utvikle seg videre til uante proporsjoner med forskjellige tilbud, underholdning og kos. Bare i Oslo finnes det over 12000 registrerte motorsykler målet må være å få disse ut på gaten, ha en dag sammen. Vi skal ikke ta mål av oss til å samle alle disse, men besøks tallet øker år etter år, alle motorsyklister trives under vårt flagg . Oslo Open skal være og er av motorsyklister for motorsyklister. Folket som hjelper til frivillig, har motorsykkel eller er relatert til vårt miljø, de er "musklene på skjelettet" og hjertelig takk til dere som hjelper oss å arrangere et slikt arrangement. Samtitig ønsker vi å takke dere som gjør dette mulig ved å delta. Det å arrangere Oslo Open, gir glede, spenning, og ikke minst erfaring i organisering, her følges planene opp fra ide til resultat, drivkraften er den positive responsen. Dette er samtidig også forpliktende. Folk forventer et nytt Oslo Open på begynnelsen av sesongen hvert år. Så fjorårets femårsjubileum stadfestet Oslo Open som et etablert arrangement. Oppvisningskjøringen på banen er et velkomment innslag på den tradisjonsrike Bjerkebanen.

I 2002 var dette utvidet med veteran sykler også. Det begynner så smått med litt gassing i depotet, de gamle krigere som etter hvert ikler seg sine "rustninger", først en sykkel på banen for prøvekjøring også en til, tilslutt var alt fra crossere, langbanesykler til sidevognsykler på banen, det så neimen meg ut som en scene fra MAD MAX der koblet av banesykler dundret rundt på banen, lukten av brensel, støv, og solen som varmer gjør dette til en herlig opplevelse. En tur bort til langbane depotet kan gi en god innføring i norsk motorsykkel historie, her er unge spirer og vel voksende ryttere, som kjørte på banen den gang "Basse Veum var en helt på lik linje med "Kuppern" og "Hjallis". Sikkerheten kan imidlertid aldri bli god nok. Langbane kjøring er nemlig ikke en helt ufarlig sport. 160 km/t og over inn i svingen, taler sitt tydelige språk.

Innimellom kan vi kjøpe en pølse, treffe gamle kjente, treffe ukjente, noen har kanskje fått barn, andre har fått seg ny sykkel, kanskje har du engammel sykkel som kan selges på Brukt torget, her får du mulighet til en gratis "live" annonse. Det er mange bortom Brukt torget og faktisk er det blitt omsatt flere motorsykler under Oslo Open. Det var også mulighet til å lytte til "Live" musikk fra Blue Crab. Et meget velspillende og spennende band.

Premieringen er ett av høyde punktene, om ikke det største. Det var høy klasse på vinnerne og juryen har en stri tørn med å plukke ut de syklene som skal premieres. Alle typer sykler blir vurdert av juryen som i en manns alder har diskutert motorsykkel, kjørt motorsykkel, og bygget motorsykler. Herrene i MER (motorsykkelestetisk råd) har høye krav ikke minst til seg selv, en kan vel kanskje si det slik, å komme gjennom det nåløyet er mange timer i garasjen, eller et vel overveid kjøp av en som hadde hatt den stående urørt i kjelleren siden sykkelens glansdager.

Det er ingen grunn til å vente, ta ut sykkelen og vis den fram, sett av denne dagen, det er bedre enn 17.mai - for oss mc-folk. Samtidig skal jo også publikum plukke ut Peoples Choice. Det er viktig at alle stemmer og la det gå litt prestisje i det stem på en venn, eller se om du har samme smak som de andre og stem på den du liker best. Kunne vært ønskelig at enda flere ble med på å Stem fram en vinner. Det er selvfølgelig en svært lang tur rundt banen for å se på alle syklene, men det kan anbefales. Det er mye fint å se på og kanskje treffer du noen kjente underveis, i allefall får du godt deg en tur på tusen meter. Vi har vært svært heldig med været på Oslo Open i alle år, så også i 2002. Dette fører til at folk blir veldig tørste og vi er klar over at det har vært vanskelig å få kjøpt seg drikke uten å stå I lange køer. Dette har vært et problem særlig I 2002, men vi har vært bundet av Statens Kantiners monopol på alt salg på Bjerke travbane. Fra 2003 vil ISS ta over og vi vil jobbe mot dem får å få en bedring på dette. Alt i alt så var "Oslo Open MC Show 2002/Motorsykelens dag" et svært vellykket arrangement, mange hyggelige mennesker som hygget seg I finværet og viste fre motorsykkel hobbyen som den positive interessen det er. Nok en gang tusen takk til alle dem som hjelper oss, og først og fremst tusen takk til dere som kommer til Bjerkebanen å gjør Oslo Open til det den er.

Vi håper å se dere alle den 4. mai 2003.

Tekst: Gard Solberg, Axel Olsen og Aslak Tronrud.

 
Flere artikler …
« StartForrige1234NesteSiste »

Side 3 av 4
adultbliss.net