Hovedmeny


Designed by:
Coppermine themes Joomla Templates
Reseller hosting services
Om Oslo Open
Historien om Oslo Open PDF

Høsten 1997 etter en urolig periode for motorsyklister, inviterte Hagalaz MC, Company MC med på "Oktoberkusa", en årlig tur sent på høsten som er avsluttning på årets MC sesongen.

I samme invitasjon utfordret Hagalaz, Company til paintball krig i de dype Finnskogene. Dette ble en flott og kald helgetur og en fin avslutning på sesongen. Rundt leirbålet om kvelden, i skogen der ulver nå regjerer, hadde vi en "filosofisk" samtale/diskusjon om tilstanden i MC-miljøet. Ideen til et arrangement for motorsyklister av alle typer og med alle merker i Oslo, tok form og spiren til Oslo Open ble lagt.


 Det ble en hektisk vinter og vår for oss alle, som endte i Oslo Open 1998. Det var første gangen Hagalaz MC var med å arrangere et så stort arrangement, men Company MC hadde tidligere erfaring ifra Mjøsa Rundt.

Uerfarne eller erfarne - nervene var i høyspenn når 9. mai 1998 nærmet seg. Da dagen endelig var over og vi kunne oppsummere det hele som et vellykket arrangement, med positive tilbakemeldinger og fin stemming, kunne vi vel si at den lille spiren i fra Finnskogen hadde vokst seg stor og sterk.

 
Oslo Open 1998 PDF

Det er morgen den 9. mai i Oslo. Det første som står i hodene på et par og tyve Oslo-karer er været. Hvordan er været, for pokker. Denne maidagen skal nemlig historiens første Oslo Open gå av stabelen.

Hagalaz MC Oslo og Company MC Oslo har sammen besluttet å finne ut hva som skjer når man inviteter samtlige av Oslos motorsyklister til ett, stort felles arrangement. Som navnet indikerer er arrangementet åpent for alle merker og typer motorsykler.
Hva kommer til å skje? Får vi besøk av et par hundre nysgjerrige motorsyklister, eller kommer det til å dukke opp to tusen?! Ikke vet vi, men den som har lever får se.
Tilbake til været. Takk og pris er det blå himmel og fullt akseptabelt mc-vær. Arrangørklubbene har jobbet i dagevis med forberedelsene. Oppgaver er fordelt, alle har hatt nok å henge fingrene i. Vi har ikke gjort det spesielt enkelt for oss selv: Oslo Open skal foregå på tre(!) forskjellige steder: Oppmøte på Tryvann, etterfulgt av felleskjøring i kortesje over Karl Johans gate til Tyrigrava Kro, og fest i Companys klubblokaler på kvelden med live musikk.

På Tryvann!Plakat
Førstemann ankommer, ser seg rundt og spør, naturlig nok: Er det bare meg, eller??? Flere motorsykler innfinner seg i god tid før annonsert "åpningstid" kl. 12.00, og syklene blir linet opp etterhvert som de kommer. Det er rigget opp en Leiv Vidar pølsebod, der salget allerede tikker og går. Leiv Vidar skal for øvrig ha stor takk for imøtekommenhet fra første stund. Leiv Vidar sponset Oslo Open med et for oss betydelig bidrag, noe vi setter stor pris på.
Det er rigget opp et høyttaleranlegg som har noen små startproblemer p.g.a. et dieselaggregat som ikke vil jobbe på lørdager, men lyden kommer etter hvert. Klokken nærmer seg 12.30, og Radio 1 ringer og avtaler intervju på direkten. Dette ser ut til å virke bra der ute i de tusen hjem, for i løpet av den neste timen kommer stadig flere sykler trillende inn.
Deltakeravgiften er 50 kroner pr. hode, som omfatter treffmerke, program, premiering av sykler og adgang til festen på kvelden. Kun en håndfull av deltagerne mukker på prisen. De aller, aller fleste synes det er helt akseptabelt å betale en femtilapp for å være med.

Fellesturen er annonsert å starte kl. 13.30, men vi beslutter å skyve litt på den tiden. Det viser seg å være klokt. Nå renner det inn med sykler. Politet har innfunnet seg i god tid. To stykker med motorsykler skal guide oss gjennom ruten, og det gjør de med glans skal det vise seg. Cirka klokken ti på to starter vi. 740 personer er registrert påmeldt, og det utgjør mildt sagt en lang rekke ned Holmenkollåsen denne lørdags ettermiddagen.
På vei nedover møter vi svært mange sykler som henger seg på halen av kolonnen. Da vi en halv times tid senere triller inn på Karl Johans gate, må vi være minst tusen stykker. Publikum strømmer til og det hele er et svært spektakulært skue.
Karl Johans gate fylles opp fra Egertorget til oppkjøringen til Slottet minst tre hele ganger. Så mange motorsykler har det aldri noen gang vært på én gang på Karl Johan. Ikke som undertegnede vet.
Etter dette løser kolonnen seg opp og reiser til Tyrigrava. Skjønt løser seg opp, er knapt riktig beskrivelse. Byen er full av motorsykler, Oslotunellen er full av motorsykler, E6 ut av Oslo er full av motorsykler, gamle Mossevei ut mot Gjersjøen er full av motorsykler og plassen foran Tyrigrava er i ferd med å fylles med motorsykler.
Akkurat dette øyeblikket har vi hatt angst for: Vil vi klare å lose folk inn på plass, eller vil det oppstå kaos av en annen verden?
Gruppa som har ansvaret for plassen, har gjort jobben sin. Det er merket opp slik at alle syklene blir stående på geledd "lykt mot lykt" i flere rekker. Mannskaper står klare og loser syklene inn som knott i ost. Plassen er akkurat stor nok til å romme samtlige sykler. Ca. 1.000 stk! Pølsegruppa har i mellomtiden rigget opp boden sin her også, og salget går så sennepen skvetter. Folk rusler rundt, sier hei og hå, beundrer sykler og ser ut til å trives, slik meningen er. Treff-t-skjorter er også å få kjøpt, for kun 50 kroner pr. stk. Juryen har i all stillhet begynt på sin oppgave, nemlig å plukke ut gilde eksemplarer som skal premieres med flotte gaver fra et titalls velvillige sponsorer innen mc-bransjen.
Etter en times tid begynner det dessverre å regne litt. Mange velger å forlate oss på grunn av det, og det er synd. Det blir imidlertid ikke noe skikkelig nedbør ut av det, ihvertfall så lenge vi var på Tyrigrava. Heldigvis! Selv om halvparten av treffdeltagerne forduftet, ble premieringen det høydepunktet for deltagere, arrangører, sponsorer og vinnere, som vi hadde håpet. Gard fra Company MC og Håvard fra Hagalaz MC loset oss muntert gjennom seansen, og den ene godbiten etter den andre ble trillet opp på podiet for å motta beundrende blikk, premier fra våre trofaste sponsorer og klem til eieren fra arrangementets innleide skjønnhet. Det hele fungerte utmerket. Takk for øvrig til Petter'n og Gerd, som driver Tyrigrava Kro, for at vi fikk bruke plassen.
Etter at denne delen av arrangementet var ferdig, begynte det å regne skikkelig. Vi rakk såvidt hjem med syklene før slusene åpnet seg for fullt. Dessverre.

På klubben hadde pølsegruppa rigget seg til for tredje gang, og utvidet menyen til også å omfatte koteletter med tilbehør. De brave kvinner og menn som sto for kaloriene denne kvelden, hadde imidlertid en utakknemlig oppgave. Til tross for at det var rigget opp bord under tak, er det liksom ikke grillmat i det fri som frister mest når alle sluser står på vid gap. Det virket som folk foretrakk å være innendørs. Besøket til tredje og siste del av Oslo Open hadde ganske sikkert vært vesentlig større dersom værgudene hadde vært på vår side. Men, men. Vi klager ikke. Brakka var stinn og stemningen i mønehøyde, for ikke å si månehøyde. Hvilket er ganske høyt.

Kort oppsummering: "Oslo Open er ment å være det arrangementet som motorsykkelfolk i Oslo alltid har savnet. I Oslo Open kan eiere av alle typer motorsykler delta - alt fra de eldste veteraner, til det aller heftigste innen racing. Målsetningen med Oslo Open er å skape større kontakt mellom motorsyklister i Oslo-området og dermed minske den avstanden som med årene har oppstått mellom eiere av ulike merker og typer sykler"- het det i pressemeldingen.

Om vi lykkes? Så godt som det er mulig, tror vi. Oslo Open fylte åpenbart et behov for Oslos motorsyklister. Takk til alle som deltok, takk til politiet for stor velvillighet og takk til dere som sponset oss.

Velkommen igjen neste år.

Tekst: Morten Thoresen.

 
« StartForrige1234NesteSiste »

Side 1 av 4
adultbliss.net